MASCOT wordt opnieuw getest

tijdens een van 's werelds meest extreme races
Dakar 2019 4B1EDF14-A11D-4ED4-A0BB-46706ED919D8 Tested to work in extreme conditions
Vrijdag 4 Januari 2019
Op 6 januari 2019 begint de Dakar Rally voor de 41e keer en MASCOT is wederom trotse sponsor van het team van Tim en Tom Coronel. We kijken ernaar uit om te ervaren hoe de werkkleding en veiligheidsschoenen van MASCOT onder extreme omstandigheden worden getest.

Dit is de 11e keer dat de Dakar Rally in Zuid-Amerika wordt gehouden De motors, vrachtwagens, buggy's en quads zullen dit keer enkel Peru doorkruisen en de race zal op 17 januari eindigen in de hoofdstad, Lima. Meer dan 300 voertuigen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en de racers zullen meer dan 5000 km afleggen.

De goede samenwerking gaat verder in 2019

MASCOT zet zijn goede samenwerking met de twee Nederlandse tweelingbroers Tim en Tom Coronel voort en rust de monteurs in het MAXXIS Dakar-team uit met werkkleding en veiligheidsschoenen. Hier in hun thuisland zijn de Coronel-broers erg geliefd, en niet alleen bij autosportliefhebbers. Het wordt Tim’s 12e race, terwijl zijn broer Tom voor de 6e keer deelneemt aan 's werelds misschien wel moeilijkste off-road race.

Tim, Tom en "The Beast Part 2" zijn klaar voor de race

Met vereende krachten en na een jaar lange voorbereiding doen de 46-jarige tweelingbroers Tim en Tom Coronel mee aan de Dakar Rally 2019. Ook dit keer met hun dierbare buggy, die zij ‘The Beast’ noemen vanwege de agressieve gestalte en uiteraard, met trots dragend, MASCOT® WORKWEAR op de voor- en zijkant. Na evaluatie bij terugkomst uit Zuid-Amerika afgelopen rally, staken de broers de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen. “We hadden een hoop dingen niet oké, als ik eerlijk ben”, erkent Tim die zich in de nieuwe werkplaats in Huizen hoofdzakelijk met het Dakar-verhaal heeft beziggehouden. “The Beast had dan ook heel wat aanpassingen nodig om echt Dakar-proof te zijn. In de laatste Dakar ging het rijden best goed, maar we moesten ook veel stoppen om de koeling onder controle te krijgen. Vandaar dat we delen van de auto verwijderden om koeling te creëren”. Het is nu tijd om “The Beast Part 2” te introduceren. Dit keer zal de Dakar Rally plaatsvinden in Peru, waar de coureurs zand, duinen en woestijn kunnen verwachten.

De producten van MASCOT worden opnieuw getest onder extreme omstandigheden

Het zijn niet alleen de coureurs die hun grenzen testen tijdens de extreme off-road race. Van de monteurs wordt ook veel geëist tijdens Dakar. Met de extreme, constant wisselende weersomstandigheden en het werken in de open lucht, moet de kleding alles kunnen verdragen en toch comfortabel zijn. MASCOT heeft de monteurs van het MAXXIS Dakar-team al heel lang voorzien van kleding. Net als Tim en Tom Coronel en hun team van monteurs, wordt MASCOT gedreven door een grote passie. Het doel van MASCOT is 's werelds beste werkkleding en veiligheidsschoenen te ontwikkelen en te produceren, en daarom is het een voor de hand liggende en zeer welkome kans om de duurzaamheid, functionaliteit en kwaliteit van onze producten te laten testen onder de zware en extreme omstandigheden waarin de Dakar Rally elk jaar plaatsvindt.

Dakar 2019: 100% Peru, 5000 km, 70% zand.