MASCOT wordt opnieuw getest

tijdens een van 's werelds meest extreme races
Dakar Rally - Coronel - 2017 Pers
Dinsdag 12 December 2017

Op 6 januari 2018 begint Dakar Rally voor de 40e keer en MASCOT is wederom trotse sponsor van het team van Tim en Tom Coronel. We kijken er naar uit om te ervaren hoe de werkkleding en veiligheidsschoenen van MASCOT onder extreme omstandigheden worden getest.

Voor de tiende keer wordt de Dakar Rally in Zuid-Amerika gehouden. Vanuit Lima, de hoofdstad van Peru, rijden motors, vrachtwagens, buggy's en quads door Bolivia en verder naar Cordoba in Argentinië, waar de race op 20 januari eindigt. Meer dan 500 voertuigen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en de racers zullen meer dan 9000 km afleggen.

De goede samenwerking gaat verder in 2018

MASCOT zet zijn goede samenwerking met de twee Nederlandse tweelingbroers Tim en Tom Coronel voort en rust de monteurs in het MAXXIS Dakar-team uit met werkkleding en veiligheidsschoenen. Hier in hun thuisland zijn de Coronel-broers erg geliefd, en niet alleen bij autosportliefhebbers. Het wordt Tim’s 11e race, terwijl zijn broer Tom voor de 5e keer deelneemt aan 's werelds misschien wel moeilijkste off-road race.

Tim, Tom en "The Beast" zijn klaar voor de race

In Dakar Rally 2017 werden de vaardigheden en het uithoudingsvermogen van de racers zwaar op de proef gesteld. Zware regenval zorgden voor overstroomde rivieren en watervallen in de bergen spoelden de wegen weg. Een hele etappe werd geannuleerd en voor Tom Coronel was het duidelijk dat hij nooit meer alleen zou rijden. "Ik heb er echt genoeg van", zei hij na het halen van de finish in Buenos Aires. Daarom zullen de tweelingbroers samen racen als bijrijders en als team wanneer de race op 6 januari begint. Tim en Tom hebben onlangs hun nieuwe buggy onthuld. Ze zullen afwisselen in de coureur- en bijrijdersposities in hun nieuwe buggy dat met zijn Hummer-achtige, rauwe looks en trotse dragende MASCOT® WORKWEAR op de voorkant, "The Beast" wordt genoemd.

Dakar Rally 2017 - MASCOT® WORKWEAR Pers

De producten van MASCOT worden opnieuw getest onder extreme omstandigheden

Het zijn niet alleen de coureurs die hun grenzen testen tijdens de extreme off-road race. Van de monteurs wordt ook veel geëist tijdens Dakar. Met de extreme, constant wisselende weersomstandigheden en het werken in de open lucht, moet de kleding alles kunnen verdragen en toch comfortabel zijn. MASCOT heeft de monteurs van het MAXXIS Dakar-team al heel lang voorzien van kleding. Net als Tim en Tom Coronel en hun team van monteurs, wordt MASCOT gedreven door een grote passie. Het doel van MASCOT is 's werelds beste werkkleding en veiligheidsschoenen te ontwikkelen en te produceren, en daarom is het een voor de hand liggende en zeer welkome kans om de duurzaamheid, functionaliteit en kwaliteit van onze producten te laten testen onder de zware en extreme omstandigheden waarin de Dakar Rally elk jaar plaatsvind.