MASCOT test werkkleding

in een van de meest afgelegen streken ter wereld
Patagonia 2017 - Pers
Dinsdag 24 Januari 2017

MASCOT is te vinden in een van de meest afgelegen en geïsoleerde streken ter wereld. MASCOT steunt de Frans-Chileense expeditie Ultima Patagonia van de organisatie Centre Terre naar Patagonië in Zuid-Chili. Het doel van de expeditie is onderzoek naar de mooie en ongerepte natuur, die nergens anders ter wereld te vinden is. MASCOT heeft het team werkkleding geleverd, zodat de leden beschermd zijn tegen de extreme omstandigheden waaraan ze tijdens het twee maanden durende onderzoek zullen worden blootgesteld.

Ver weg van de moderne beschaving ligt Patagonië in Zuid-Chili, het eiland Madre de Dios om precies te zijn. Hier wordt de werkkleding van MASCOT tijdens de Ultima Patagonia expeditie op de proef gesteld. Het doel van de expeditie is onderzoek naar de unieke natuur en een aantal grotten, een plek op aarde zonder gelijke.

Het is de tweede keer dat MASCOT kleding levert voor de expeditie, die al meer dan 20 jaar ongeveer om de drie jaar naar Patagonië gaat. Het is een team van zeer ervaren onderzoekers dat op pad gaat. Ze hebben elk hun eigen specifieke vakgebied, zoals speleologie (studie van grotten), geologie en biologie. In het team van 36 personen zitten ook professionele fotografen en filmmakers die de expeditie en eventuele vondsten op film zullen vastleggen.

2017 Pers - Patagonia

Op een plek als Patagonië, waar meer dan 10 liter regen per m2 valt en waar windstoten voorkomen van 120-150 km/u, is goede kleding van levensbelang. Als je nat wordt en het koud krijgt, kan het eeuwig duren voor je weer warm en droog bent. Daar kun je in het ergste geval ziek van worden en als je zo ver van de beschaving verwijderd bent in een zeer vochtige omgeving als Patagonië, is het niet gemakkelijk om te genezen van iets onschuldigs als een simpele verkoudheid.

Alle materialen die de onderzoekers nodig hebben worden meegebracht, en als de twee maanden lange expeditie voorbij is, wordt al het materiaal weer mee terug genomen. Ze ruimen alles goed op om de natuur in dit sinds 2008 beschermde gebied niet te beschadigen. De expeditie draait niet alleen om het onderzoeken en leren van de natuur, het is net zo belangrijk om deze te behouden en te beschermen zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

Patagonia 2017 - MASCOT® WORKWEAR - Pers

MASCOT steunt Ultima Patagonia, de expeditie van Centre Terre, niet zo maar. De passie van MASCOT voor werkkleding en de wil om het allerbeste te maken drijft MASCOT ertoe om extreme situaties op te zoeken waar de kleding tot het uiterste wordt beproefd. En Patagonië is een beproeving, zowel voor het onderzoeksteam als voor de kleding van MASCOT. Tegelijkertijd is het een fantastische mogelijkheid voor MASCOT om een bijdrage te leveren aan de wetenschap en het behoud van prachtige natuurgebieden.