MASCOT® WORKWEAR

en de Dakar Rally 2016
Dakar Rally - 2015
Dinsdag 22 December 2015
Binnenkort start de 38ste editie van de Dakar Rally. Tim Coronel en het Maxxis Dakar Team zijn helemaal voorbereid op de Dakar Rally die start in Buenos Aires op 2 januari 2016. MASCOT® WORKWEAR levert het team van Tim Coronel tijdens Dakar werkkleding en veiligheidsschoenen.
Dakar is een veeleisende wedstrijd voor de rijders, de auto's en het hele team. Doorzettingsvermogen en de wil om te strijden is essentieel. De Dakar Rally gaat dit jaar door in Argentinië en Bolivia. 556 deelnemers met 354 voertuigen doorkruisen 9000 km land. Sommige wegen zijn goed berijdbaar, andere moeilijker. Tim Coronel doet opnieuw zijn uiterste best om als eerste de eindstreep te halen met zijn buggy.

MASCOT® WORKWEAR levert reeds een aantal jaar werkkleding en veiligheidsschoenen voor Tim Coronel en zijn monteurs. Werkkleding van MASCOT is van hoge kwaliteit en uiterst duurzaam. Tijdens Dakar werken de monteurs in zware omstandigheden en in zeer veranderlijk weer. In één uur kan de temperatuur van -7 naar +45 graden gaan. Martijn van Oort, mediamanager voor het Maxxis Dakar team legt uit: “Het is belangrijk dat de werkkleding van de monteurs aangenaam aanvoelt en soepel is om mee te werken. Wij van MASCOT zijn vereerd dat we de voorkeursleverancier zijn voor de werkkleding van het Maxxis Dakar Team.

MASCOT sponsort het volledige team met broeken, shorts, T-shirts, softshells, schoenen, enz.

Capuchontrui & T-shirt - Dakar

De Dakar Rally

Dakar is een extreme maar avontuurlijke race. Tim Coronel legt uit: “Je kunt onmogelijk voorspellen wat er achter de volgende bocht ligt, zelfs niet wat je de volgende 100 meter zult zien. Dakar is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het terrein aanvoelen, vertrouwen hebben in jezelf en afgaan op je intuïtie. Anders ben je verloren.”

De start is in Buenos Aires; daar vertrekken motoren, vrachtwagens, buggy's en quads voor een race door de woestijn van Zuid-Amerika. 15 dagen competitie, een hele opdracht voor de rijders en ook zwaar voor de auto's.

Tijdens Dakar 2015 zorgde MASCOT ook voor de werkkleding van de monteurs van het team van Tim Coronel.

Dakar - 2015