Nieuwe tweekleurige

werkkleding
Khaki Werkkleding - 2013 - MASCOT® UNIQUE
Woensdag 23 Januari 2013

MASCOT introduceert een nieuwe tweekleurige collectie werkkleding in maar liefst 8 kleurencombinaties, 14 productvarianten en in verschillende materialen. De naam van deze nieuwe collectie is MASCOT® UNIQUE en wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Bouwbeurs, die van 4-9 februari 2013 in Utrecht plaatsvindt.

De introductie wordt twee maanden later - in april – voortgezet met een roadshow, waarbij de collectie op diverse locaties bij MASCOT dealers op een ludieke en feestelijke wijze aan het publiek wordt gepresenteerd. De ‘rijdende showroom’ is met zijn lengte van meer dan 12 meter een zeer opvallende verschijning en een bezoek waard!

De MACOT® UNIQUE collectie is breed en daardoor geschikt voor diverse soorten werkzaamheden binnen de bouw en industrie. Dat komt ook tot uiting in de verschillende normen die men kan terugvinden in de collectie, zoals EN343 (ademende, wind- en waterdichte kleding), EN342 (bescherming tegen kou), UV standaard 801 (bescherming tegen UV stralen) en Oeko-Tex® Standaard 100 (product bevatten geen stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid).

Industrieel reinigen van werkkleding

Een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van werkkleding is de mogelijkheid om de kleding industrieel te wassen en te drogen. Met MASCOT® UNIQUE is dit geen probleem, want alle producten zijn getest volgens EN ISO 15797 (Hohenstein Instituut) waar onder andere gekeken wordt naar krimp en kleurverandering. De testresultaten waren zeer positief en er werd ruimschoots voldaan aan de hoge eisen die er aan industrieel reinigen worden gesteld.

Comfort en duurzaamheid

Tencel® is een materiaal dat de kleding zacht en daardoor comfortabel maakt. Daarnaast heeft Tencel® verkoelende en vocht transporterende eigenschappen. Tencel® neemt ruim 50% meer vocht op dan katoen, wat uiteindelijk resulteert in extra draagcomfort. De combinatie van polyester en Tencel® zorgt ervoor dat de kleding slijtvast is en lang meegaat. Deze eigenschappen zijn uniek en baanbrekend voor werkkleding!

2013 - Werkkleding - MASCOT® UNIQUE

Pasvorm en functionele details

MASCOT® UNIQUE is qua ontwerp ook toonaangevend. De kleding is voorzien van func-tionele details zoals verborgen knopen en ritsen, zodat deze geen schade aan andere producten kunnen aanbrengen. Dit is onder andere van belang voor de auto-, meubelen machine-industrie. Wanneer u regelmatig knielende werkzaamheden verricht, dan zorgen de nieuw geconstrueerde kniezakken ervoor dat uw kniebeschermers altijd op de juiste plaats blijven zitten. De kledingstukken zijn voorzien van subtiele reflectieaccenten die voor extra veiligheid zorgen in een schemerige en donkere werkomgeving.

Sociaal verantwoordelijk

De producten worden gemaakt in MASCOTs eigen fabriek in Vietnam, waarbij de SA8000 standaard in acht wordt genomen. SA8000 is de meest erkende internationale norm voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wanneer een leverancier deze certificering heeft behaald, kan de drager er zeker van zijn dat de producten onder goede en veilige werkomstandigheden zijn geproduceerd!